Shibaura

Shibaura historie

Shibaura is opgericht in 1950 door twee firma’s, Toshiba (Tokyo-Shibaura-Engineering) en IHI (Ishikawajima Harima Industries). Oorspronkelijk gestart als fabrikant van zowel lichte als zware motoren. Pas in 1961 werd een tractorenfabriek voltooid waar trekkers tot 40 pk gebouwd werden, zowel in 2-wielige als 4-wielige uitvoering. In 1978 werd de eerste serie trekkers boven 50 pk in productie genomen. Shibaura is dan ook een vrij jong bedrijf en naar Europese maatstaven ongelofelijk snel uitgebouwd.Momenteel wordt gefabriceerd in vier fabrieken waarvan de tractorenfabriek in Matsumoto een oppervlakte beslaat van ca. 14 ha. Tevens is in Matsumoto een motorenfabriek gevestigd.ln Okayama staat een fabriek met een oppervlakte van ca. 2 ha. waar de bosmaaiers, bladblazers, heggenscharen en ozonapparatuur worden gebouwd. In de fabriek te Ashikaga van ca. 2 ha. worden frontmaaiers en machines voor de golfterreinen geproduceerd.

 

Moeder bedrijf IHI

Shibaura behoort nu volledig tot het IHI concern. IHI is een toonaangevend Japans bedrijf op het gebied van luchtvaart, straalmotoren, krachtcentrales, bruggenbouw, industriële machines en scheepsbouw.

 

Shibaura productrange

Shibaura heeft een sterke reputatie opgebouwd en is wereldwijd een belangrijk merk op het gebied van professionele tuin- en parkmachines. Het leveringsprogramma van Shibaura bestaat uit:
– Shibaura tuin- en parkmachines (voor professioneel onderhoud)
– Shibaura powertools (bosmaaiers, bladblazers en heggenscharen)
– Shibaura motoren (voor industrie, scheepsvaart en machines).

Wilt u meer informatie over een bepaald product kijk dan naar de uitgebreidere informatie per model. Mocht u meer informatie willen kunt u altijd contact opnemen met Duteweert Miniwerktuigen.